30 Aralık 2014 Salı

kıymalı yumurtalı ev pidesi


Yemek ayrımı yapılan bir evin mutfağının zorluğunu düşenebiliyormusunuz? Ve hatta yaşıyormusunuz? Beni ozaman en iyi siz anlarsınız.. Şükretmeyi bilen çocuklar yetiştirmeye çaba göstersem de neredeyse bebekliğinden buyana çok seçici bir oğlum var. Nazlanmadan yediği yemek sayısı bir elin beş parmağını geçmez. Lahmacun ve pideyi severek yer. Bu sefer değişiklik olsun diye çocukluğum da hatırımda kalan bir lezzeti pişirdim. Yumurtasını yemedi zaten aklıma da gelmişti bu yumurta sorun olur diye.. Pide fırınından çıkmış gibi nefis pidelerimiz oldu .. Bunda da püf nokta; ele yapışan cıvık bir hamur mayalamak, iyi dinledirmek (fırından alınan ekmek hamuru gibi)
Ve çok yüksek önceden ısıtılmış fırın da pişirmek.


resimde görüldüğü gibi hamur iki katına çıkmalı ele yaıştığından tezgaha unu bol koymalıyız ve ellerimizi unlamalıyızki rahat koparıp açabilelim.


yine resim de görüldüğü gibi bezeleri oval açmalıyız ben bu sefer biraz daha tok ve büyük pideler yapmak istedim her zamankinden bezeleri büyük tutup hamurunu bir nebze kalın tuttum..


İç harcımızın rengi kırmızı olmalı ki hamur piştiğinde kahverengi değilde tatlı kırmızısı kalsın..
O yüzden ölçüsünde verdiğim salça miktarı gözünüzü korkutmasın..


1 kilo un 
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar su (sıcak olmasın)

Hamuru ele yapışan şekilde hazırlıyoruz ama güzelce yoguruyoruz. Ve iki katı olana kadar mayalandırıyoruz.

İç harcı için 
4 tane kuru soğanı ronda da çekiyoruz. 750 gr orta yağlı kıyma, yarım demet kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber, kimyon 
1 çay bardağı zeytinyağ, 1,5 su bardağı su güzelce yoğuruyoruz kıyma suyu çekene kadar. 

Hamurdan iri mandalina kadar hamur koparıyoruz. Unlayarak oval açıyoruz. İç harçtan koyarak elimizle yayıyoruz. Kenarlarını kıymanın üzerine kapatıp ortasına yumurta kırıyoruz. 250C fırında nar gibi olana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca kenarlarına tereyağ sürüyoruz. Sıcak olarak ayranla beraber servis yapıyoruz.

artan hamurunuz olursa benim gibi pide yapabilirsiniz..

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe