21 Nisan 2014 Pazartesi

kırmızı pancarlı patates salatası

kırmızı pancarlı patates salatası

Çay daveti sofrası için hazırladığım bu salata sofra da rengarenk cıvıl cıvıl durdu :) Şimdi bahar sofralarınıza çok yakışacak bu salatayı yapmanızı önerebilirim. Malum kırmızı sebzelerin sağlığa faydası herkesçe biliniyor..
 
5-6 tane patates haşlanır doğranır. 2 tane haşlanmış kabukları soyulmuş pancarda doğranıp patateslerle  robota alınır üzerine 1/2 çay bardağı zeytin yağ, 1 tane limonun suyu, 3 yemek kaşığı mayonez, tuz, karabiber eklenerek robot çalıştırılarak püre yapılır.
 
4-5 tane taze soğan
1/2 demet taze nane
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dere otu
hepsi ince doğranır biraz tuz, 1 yemek kaşığı zeytin yağ ve limonla tatlandırılır.
 
yapışmaz pasta kalıbına (silikon kullandım)  patatesin yarısı boşaltılıp yayılır üzerine hazırlanan çeşni konur onun üzeri kalan patatesle kapatılır ve düzlenir. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirilir.
 
Ben bu salatayı bir gün önceden yapıp zamandan tasarruf etmiştim davete 1-2 saat kala dolaptan çıkarıp oda ısısına gelmesi sağlanır..
Afiyetle

4 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık harika ve sağlıklı bir salata sevgiler..

Nurşen Aksoy dedi ki...

Pancarla,patatesin uyumu muhteşem,ellerinize sağlık..

kalpkurabiye dedi ki...

miss misss ellerine sağlık ablacım..
renklerin güzelliğine kapılmamak elde değil :)
afiyetle..

caferengigül dedi ki...

Bloglar arsında gezerken takiptekiler kısmında parlak kırmızı fotoğraf takıldı gözüme.Kayıtsız kalamadım ve işte bu yüzden burdayım.Albenisi çok yüksek bir görüntüye sahip bu tarifi çok sevdim.Ne iyi etmişsiniz paylaşmakla.Elinize sağlık.

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe