12 Mayıs 2010 Çarşamba

etli kabak dolması ve terbiyeli tavuk çorbası

Yanında ev yapımı yoğurtla dereotlu etli kabak dolması. Yakın zaman da yoğurt yapımını da günlüğüme ekleyeceğim. Beş yıldır kendi yoğurdumu kendim yapıyorum bio sütten biliyorum ki katkısız güvenle çocuklarıma yediriyorum. Birde kabakların içini oyduğunuzda çıkanları çöpe atmayın buzluğunuza kaldırın. (patlıcan dahil) içiniz demi arttı onuda buzluğa kaldırın günü gelecek nefis bir şey yapıcaz.


malzemeler:
1 kg. kabak, temizlenmiş içi oyulmuş.
8 ym kaşığı pirinç
200 gr kıyma
yarım demet maydonoz, ince kıyım
yarım demet dereotu, ince kıyım
1/2 su bardağı su
2 ym kaşığı zeytinyağ
2 adet soğan, küçük yemeklik doğranmış
2 adet domates 1 tanesi yemeklik doğranmış diğeri dolmalara kapak için dilimlenmiş
1 ym kaşığı salça
2 tane sarımsak ince kıyım
1 tatlı kaşığı karabiber 
2 ym kaşığı nane
isteğe bağlı pulbiber
tuz

Hazırlanışı:
kabaklar ve dolmaların kapakları olan domates haricinde tüm malzemeyi iyice karıştırın. Kabakların içine doldurun domatesle ağızlarını kapatın. pişireceğiniz tencerede 2 ym kaşığı z.yağında 1 ym kaşığı salçayı kavurun dolmaları üzerine dizin kabakların yarı beline kadar su ekleyin tuzunu katıp önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.



sırada nefis bir çorba var davetlerinize çok yakışacağından eminim.

malzemeler:
2 adet tavuk butu
1 yumurta sarısı
2 tane sarımsak
4 ym kaşığı un
5 ym kaşığı yoğurt dolu dolu
1 ym kaşığı tereyağ

hazırlanışı:
Orta boy çorba tenceresinde tavukları haşlayın kemiklerini ayırın eti küçük parçalara bölün. Suyuna yumurta sarısı, un, sarımsak tereyağ, yoğurdu ve tuzunu ekleyip karıştırarak pişirin. En son tavuğu ekleyip biraz daha kaynatıp ocaktan alın. Servise hazır nefis çorbanız

0 yorum:

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe